Mumsigt, nyttigt bröd
Fiberbröd med mandel
2 bröd
10 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
3 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl russin
1½ dl hel oskalad mandel
1½ dl (bröd)sirap
10 dl filmjölk
Gör så här:
1. Smörj två avlånga 1½ liters bakformar.
2. Blanda alla torra ingredienser väl i en degbunke. Tillsätt sirap och filmjölk. Rör samman till en slät smet.
3. Fördela smeten jämnt i formarna. Ställ formarna i nedre delen av ugnen. Grädda bröden ca 60 min.
4. Stjälp upp bröden ur formarna och låt dem svalna inlindade i bakduk.
Tips skär upp brödet i skivor och frys in. Så är det bara att ta ut så mycket bröd som behövs varje gång. Gammalt, torrt bröd är inte så gott.
2 bröd
10 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
3 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl russin
1½ dl hel oskalad mandel
1½ dl (bröd)sirap
10 dl filmjölk
Gör så här:
1. Smörj två avlånga 1½ liters bakformar.
2. Blanda alla torra ingredienser väl i en degbunke. Tillsätt sirap och filmjölk. Rör samman till en slät smet.
3. Fördela smeten jämnt i formarna. Ställ formarna i nedre delen av ugnen. Grädda bröden ca 60 min.
4. Stjälp upp bröden ur formarna och låt dem svalna inlindade i bakduk.
Tips skär upp brödet i skivor och frys in. Så är det bara att ta ut så mycket bröd som behövs varje gång. Gammalt, torrt bröd är inte så gott.
Kommentarer
Trackback